Witajcie, przez długi czas nie pisałam. Ostatnie egzaminy zdane, tak więc powracam do Was.Dzisiaj makaron gotowany w tradycyjny sposób, jako, że jestem italiomanką to uwielbiam makarony pod różnymi postaciami. Ten dzisiejszy to Tagliatelle z tym, że jest on pełnoziarnisty. Przygotowałam także sos pomidorowy z krewetkami. Przepis jest łatwy i szybki.
Przepis (2 osoby):
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
5 gniazd makaronu
1 puszka pomidorów krojonych
400 g krewetek małych (jako, że my lubimy dałam ich sporo, Wy możecie dodać 200-300g)
Łyżka oliwy z oliwek
Jedna mała cebula
3 ząbki czosnku
Sól i pieprz
Bazylia
Na oliwie z oliwek podsmażamy cebulkę i czosnek, do zeszklenia. Dodajemy pomidory, a następnie krewetki. Mieszamy wszystko. Przykrywamy i dusimy 10 minut. Dodajemy sól i pieprz do smaku oraz bazylię.
Aaa coś dla mnie, wczoraj przyjechałam do narzeczonego do Francji. Jak to Francja dostęp do świeżych krewetek nie jest trudny, dzisiaj zrobię mu niespodziankę.Ciesze się że przypadkiem wpadłam na Twojego bloga
OdpowiedzUsuńSmaaaaaaaakowicie :)
Zazdroszczę :) Francja jest piękna, w każdym zakątku :) No i oczywiście cieszę się i zapraszam do mnie częściej :)
Usuń