Witajcie!
Tydzień temu zaczęła się dla mnie majówka. Byłam w Warszawie i było super, oczywiście poza pogodą, ale nie o tym dziś chciałam mówić. W czasie pobytu odwiedziłam świetne miejsce! Zainspirowało mnie ono to zrobienia dzisiejszego dania :) Była to restauracja Mr. Pancake na Solcu :) Cudowny klimat i mega pyszne jedzenie. Mr. Pancake specjalizuje się w pancake'ach, crepes'ach i burger'ach :) Ja miałam przyjemność skosztować pancake'a oraz crepes'a. Muszę przyznać, że nie jadłam nigdy tak dobrych naleśników. Polecam wszystkim gorąco :) Jeśli będziecie w Warszawie to warto tam zajrzeć :) Poniżej zdjęcie z posiłku :D
Przejdźmy teraz do mojego dzisiejszego dania :) są to mini pancake z serkiem homogenizowanym i sosem jagodowym. Jako, że u mnie w piwnicy jagód zapakowanych w słoiki pod dostatkiem, wykorzystałam je do mojego sosu. Przepis na pancake znajdziecie tutaj --> Kwestia smaku - włoskie mini placuszki
Do sosu potrzebujemy jagód i jogurtu naturalnego ok. 350ml :) Myślę, że śmiało można użyć jagód mrożonych. Ja miałam jagody w zalewie dlatego dodałam tylko jogurt i wszystko zblendowałam :) Do przełożenia placuszków użyłam zwykłego serka homogenizowanego. Jako, że nie posiadam patelni, którą prezentują na Kwestii smaku, użyłam zwykłej patelni do smażenia jaj sadzonych :) dzięki temu otrzymałam mini placuszki :) Poniżej efekty!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz